Nubes Nubes Forklift Lastiği
Sektörlere Göre Forklift Kullanımı

Sektörlere Göre Forklift Kullanımı

Forkliftler birçok sektörün vazgeçilmez ve en kullanışlı araçları arasında yer alırlar. Yük kaldırmadan yük taşımaya kadar birçok işte kullanılabilecek olan bu araçlar, kullanıldıkları sektörlerde iş verimliliğini arttırmaya yardımcı olurlar. Ancak […]

Forkliftler birçok sektörün vazgeçilmez ve en kullanışlı araçları arasında yer alırlar. Yük kaldırmadan yük taşımaya kadar birçok işte kullanılabilecek olan bu araçlar, kullanıldıkları sektörlerde iş verimliliğini arttırmaya yardımcı olurlar. Ancak burada önemli olan nokta, sektöre göre doğru forklift ve forklift lastiği seçimi olacaktır.

Forklift Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Forkliftler lojistik, inşaat, depoculuk gibi farklı sektörlerde kullanılabilirler. Bu sektörler birbirlerinden farklı özelliklere ve gereksinimlere sahip olduğu için seçilecek ve kullanılacak olan forkliftin de sektöre uygun özelliklere sahip olması gerekir. Aynı zamanda doğru forklift lastiği seçimi de bu aracın kullanıldığı sektörde en yüksek verimlilikle çalışmasına yardımcı olur.

Lojistik Sektörü Forklift Kullanımı

Lojistik sektöründe forkliftler genellikle ürünleri ya da malzemeleri depodan taşıma aracına yüklemek için kullanılır. Bu nedenle kullanılacak olan forkliftin yük kaldırma kapasitesinin daha fazla olması sürecin daha kısa sürede tamamlanmasına izin verecektir.

Depoculuk Sektörü Forklift Kullanımı

Depoculuk sektöründe ise forkliftler iç mekanda yükleri taşımak ve kaldırmak için kullanılır. Bu alanda kullanılacak olan forkliftler daha dar alanda manevra yapabilme kabiliyetine sahip olmalıdır. Aynı zamanda iç mekan kullanımına uygun ve daha az bakım gerektiren dolgu lastik gibi forklift lastikleri depoculuk sektöründe tercih edilebilir.

İnşaat Sektörü Forklift Kullanımı

Diğer yandan inşaat sektörü hem lojistik sektörüne hem de depoculuk sektörüne göre çok farklı gereksinimlere sahiptir. İnşaat sektöründe kullanılacak olan forklift modelleri, inşaat sahasının zorlu koşullarına dayanıklı olmalıdır. Buna ek olarak engebeli ve zorlu yollara uygun havalı lastik ya da mini loader lastik gibi daha farklı forklift lastiği modelleri tercih edilmelidir.

Sektöre Uygun Forklift Nasıl Seçilir?

Sektöre uygun forklift lastiği seçimi yaparken öncellikle sektörün gereksinimleri değerlendirilmelidir. Günümüzde birçok marka havalı lastik, dolgu lastik, radial tubeless lastik ve mini loader lastik gibi farklı forklift lastiği modelleri sunmaktadır. Tüm bu modellere ek olarak iç lastik ve kolon seçenekleri de patlayan ya da hasar gören lastiklerin daha uzun süre kullanılmasına izin verir. Tüm bu hizmetleri 30 yıllık tecrübesi ile sektöre yön veren Nubes Forklift Lastiği Çözüm Merkezi ile, müşteri odaklı profesyonel ekibi ve geniş tedarik ağı ile bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun şekilde sahip olabilirsiniz. Nubes Otomotiv ile vade/ödeme seçeneklerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Sunduğu B2B Portal sayesinde tüm ürünlere ve siparişlerinize online erişebilir, hesap detaylarını inceleyebilir, risk limiti ve borç bilgilerini takip edip, tekliflerinizi kolayca siparişe dönüştürebilirsiniz!

Markalar