Nubes Nubes Forklift Lastiği

Lastiklerin Forklift Performansına Etkisi

Bir forklift operatörünün enerji harcama ve maliyeti düşürme konusunda endişe etmesini gerektiren şey nedir? Yeni forkliftlerin çoğu iyi koşullar altında 8 saat sürecek akü donanımına sahiptir. Akü donanımlı forkliftler yaygınlaştıkça, […]

Bir forklift operatörünün enerji harcama ve maliyeti düşürme konusunda endişe etmesini gerektiren şey nedir?

Yeni forkliftlerin çoğu iyi koşullar altında 8 saat sürecek akü donanımına sahiptir. Akü donanımlı forkliftler yaygınlaştıkça, bir tesisin filosunun akü şarjı nedeniyle kesintilere uğramadan tüm vardiyaları tamamlayabilmesini sağlamak oldukça mühimdir. Burada uygun koşullarda olmayan akülerin ömrü gerçekten bir sorun teşkil edebilir. Bu nedenle, küçük iyileştirmeler genellikle üretkenlikte önemli bir fark yaratabilir.

Enerji tasarrufuna ilişkin maliyetlerin genel olarak azaltılmasının belirlenmesinde çok sayıda faktör rol oynar. Bu genellikle üreticiye ve makinelerinin özelliklerine bağlıdır. Kaldırma türü, çalışma mekanizması türü, aks konumu, toplam ağırlık ve araç dinamiklerinin tümü nihai sonucu etkiler. Ancak hepsinin altında, bir forkliftin işletim maliyetindeki en önemli maddenin lastikler olduğu unutulmamalıdır çünkü forkliftin işlevi onun üzerinde taşıdığı lastiklerle ilgilidir. Forklift lastikleri forklift ve aküsünün çalışma süresini en üst düzeye çıkarmada önemli rol oynarlar ve böylece daha düşük işletme maliyetlerine dönüştürülen enerji tasarrufu sağlarlar.

Düşük Yuvarlanma Direncine Sahip Forklift Lastikleri

Lastiklerin yuvarlanma direnci akünün ömründe büyük rol oynar ve bu yüzden aksama süresini önleme ve makinenin aktiflik durumunu sağlamada anahtar elementtir. Düşük Yuvarlanma Dirençli (İngilizce Kısaltması: LRR) lastikler daha uzun saatler boyunca sürüş deneyimi ve daha fazla yük kaldırma fırsatını çok daha uzun süre için sunar.

Düşük Yuvarlanma Dirençli Lastikler ilk bakışta standart lastiklerden farklı görünmeyebilir. İkisi arasındaki fark kullanılan maddenin doğasında ve lastiğin genel yapısından kaynaklanmaktadır. Performans söz konusu olduğunda, bir LRR bileşenli dolgu lastik ile standart dolgu lastik arasındaki fark tamamen şişirilmiş bir pnömatik lastik ile az şişirilmiş bir lastik arasındaki farka benzer. Düzgün şişirilmiş bir lastik gibi, LRR bileşenli lastik daha az kuvvetle döner ve daha az enerji harcar. LRR lastikleri ve geleneksel forklift lastikleri, LRR lastiklerin optimize edilmiş yuvarlanma özelliklerinin yalnızca yakıt maliyetlerini düşürmesi değil, aynı zamanda lastikte daha az iç ısı üretmesi bakımından da farklılık gösterir. Bu da kullanım forklift lastik ömrünü ve dayanıklılığı en üst düzeye çıkarır.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü lastik markalarıyla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar