Nubes Nubes Forklift Lastiği

Lastik ve Forklift Arasındaki Performans İlişkisi

Forklift lastiklerinizin kalitesi ve durumu, işiniz ve kârlılığınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Lastik aşınması, hasar ve eskime, performans ve güvenlikte düşüşe neden olabilir Bu nedenle, lastiklerinizi iyi durumda […]

Forklift lastiklerinizin kalitesi ve durumu, işiniz ve kârlılığınız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Lastik aşınması, hasar ve eskime, performans ve güvenlikte düşüşe neden olabilir Bu nedenle, lastiklerinizi iyi durumda tutmak, forkliftinizin genel verimliliğini, üretkenliğini artıracak ve hatta operatör yorgunluğunu azaltacaktır. Forklift lastiklerinizi korumak ve performansı artırmak için ne yapmalısınız?

Pnömatik havalı lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol etmeniz çok önemlidir. İdeal hava basıncının önemli ölçüde dışında kalan her şey potansiyel sorunlar doğurur. Örneğin, az şişirilmiş bir lastik, düşük çekişten zarar görecek ve forkliftin güvenli ve etkili bir şekilde manevra yapmasını zorlaştıracaktır. Aşırı şişirilmiş lastikler ise lastiğin merkezindeki aşınma miktarını artırarak o bölgeyi lastiğin geri kalanına göre zayıflamasına ve patlama risknin oluşmasına da sebebiyet verecektir.

İdeal olarak, hava basıncı operatörleriniz tarafından her vardiyanın başında operasyon öncesi incelemelerinin bir parçası olarak kontrol edilmelidir. Eğer bu mümkün değilse, en azından günlük olarak lastik basıncınızı kontrol etmeye çalışmalısınız. Spesifik olarak, daha yüksek dış sıcaklıklar lastik basıncını arttırırken, daha düşük sıcaklıklar hava basıncında bir azalmaya neden olur. Ayrıca, günlük kontroller, daha büyük bir sorun haline gelmeden önce bir deliği veya önemli bir sızıntıyı farketmenize olanak tanır.

Bu lastik basıncı sorunu için bir çözüm; dolgu lastikler kullanmak veya köpük doldurma olarak bilinen bir işlemi uygulamaktır. Dolgu lastiklerin bulunmadığı veya pratik olmadığı durumlarda, köpük dolgu, lastiklerin delinmesini önlemenin harika bir yoludur ve lastik basıncınızı sürekli kontrol etme ihtiyacını ortadan kaldırır. Köpük dolgunun doldurulması ve sertleşmesi genellikle 2 ila 3 gün sürer. Köpük dolgulu ve dolgu lastikler genellikle mevcut lastik jantları üzerinde de kullanılabilir.

Aşınmış lastiklerinizi değiştirmeyi gözardı etmek, bir dizi performans ve güvenlik sorununa yol açabilir. Aşınmış lastikler daha az çekiş sağladığından, günlük işlemleri gerçekleştirmek için forkliftinizin motorunun daha fazla çalışmasına ve yakıt verimliliğinin de düşmesine neden olabilir. Forkliftinizin motor ve şanzımanındaki aşınma ve yıpranma miktarını artırır. Ayrıca, aşınmış lastikler, patlama veya arıza yaşama ve kazaya neden olma olasılıkları daha yüksek olduğundan büyük bir güvenlik riski oluşturabilir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi  know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastiği ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar