Nubes Nubes Forklift Lastiği
İnşaat Sektöründe Forklift

İnşaat Sektöründe Forklift ve Forklift Lastiği

Forklift, inşaat sektörü dahil olmak üzere birçok farklı sektörde aktif olarak kullanılan araçlar arasında yer alır. Yüksek hareket ve manevra kabiliyetleri sayesinde bu araçlar yük taşıma ve yük kaldırma konusunda […]

Forklift, inşaat sektörü dahil olmak üzere birçok farklı sektörde aktif olarak kullanılan araçlar arasında yer alır. Yüksek hareket ve manevra kabiliyetleri sayesinde bu araçlar yük taşıma ve yük kaldırma konusunda çok faydalı sonuçlar verir. İnşaat alanlarında birçok durumda ağır yüklerin kaldırılması, indirilmesi ve bir yerden başka bir yere taşınması gerekir. İnşaat sektöründe forklift kullanımı, tüm bu işlemlerin en kısa sürede ve en yüksek verimle tamamlanmasına izin verir.

İnşaat Sektöründe Hangi Forklift Modelleri Kullanılır?

İnşaat sektöründe üç ana forklift modelinden bahsetmek mümkündür. Bunlar standart forklift, yüksek kapasiteli forklift ve zor arazi şartlarına uygun forklift olarak ifade edilebilir.

Standart Forklift

Standart forklift, genellikle depolarda ve lojistik sektöründe kullanılan forkliftlere verilen isimdir. Bu araçlar birçok amaç için kullanılabilir. Örneğin inşaat malzemelerini bir yerden başka bir yere taşımak için standart forklift büyük avantaj sağlar.

Yüksek Kapasiteli Forklift

Yüksek kapasiteli forklift ise standart forkliftin bir üst modeli şeklinde tanımlanabilir. Bu forkliftlerin kaldırma ve taşıma kapasitesi daha yüksektir. Bu nedenle de tuğla, kanalizasyon borusu gibi göreceli ağır malzemeleri bir yerden bir yere taşımak mümkün olur.

Zor Arazi Şartlarına Uygun Forklift

Zor arazi şartlarına uygun forklift ise mini iş makinası olarak ifade edilebilir. Daha yüksek ve geniş bir gövde tasarımına ek olarak iş makinalarına benzeyen forklift lastiklerine de sahiptir. Bu forkliftler genellikle çamurlu ve zorlu inşaat sahalarında tercih edilir.

İnşaat Sektörü İçin Forklift Lastiği

İnşaat sektörü için forklift lastiği seçerken dış mekan kullanımına uygun bir lastiğin seçilmesi gerekir. Seçilecek olan lastik hem zorlu arazi koşullarına uyum sağlamalı hem de engebeli arazide rahat bir şekilde hareket etmelidir. Çünkü birçok durumda inşaat işleri açık alanda yapılır ve arazi genellikle zorlu olur.

Düzensiz zemin ve dış saha çalışma şartları söz konusu olduğunda havalı lastik daha doğru bir tercih olacaktır. Nubes Otomotiv Continental ve Raybar marka havalı lastiklerimizi linkten inceleyebilirsiniz.

Lastikteki hava, araziden gelebilecek ani şoklara ve darbelere karşı sönümleyici etki gösterir. Böylece forklift lastiğinde delinme ya da patlama gibi bir sorun yaşanma olasılığı en aza indirilir. Diğer yandan şartların en zorlu olduğu durumlarda ise radial tubeless lastik kullanılabilir.

Nubes Otomotiv olarak, 30 yıla yaklaşan sektör deneyimimiz ve bilgi birikimimiz ile sizlerin ihtiyaçlarını doğru anlayıp, en uygun çözümleri sunuyoruz. Continental, Michelin markalarımız ile işletme ve çalışma koşullarınıza en uygun Radial Tubeless lastik, yine Continental ve ek olarak Raybar markalarımız ile ise sizler için en doğru havalı set lastik seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak için Nubes Otomotiv Çözüm Danışmanlarımızı her zaman arayın, işinize uygun doğru forklift lastiğini bulun.

Nubes Otomotiv Çözüm Merkeziniz 0212 858 00 28

Markalar