Nubes Nubes Forklift Lastiği
Gıda Sektöründe Forklift Kullanımı

Gıda Sektöründe Forklift ve Forklift Lastiği Kullanımı

Gıda sektöründe malzemelerin ve gıda ürünlerinin elleçlenmesi sektörün iskeletini oluşturur. Genellikle bu sektörde malzemeler bir prosesten diğerine aktarılır, depolama alanlarına taşınır ve sevkiyat için hazırlanır. Tüm bu süreçler ise forklift […]

Gıda sektöründe malzemelerin ve gıda ürünlerinin elleçlenmesi sektörün iskeletini oluşturur. Genellikle bu sektörde malzemeler bir prosesten diğerine aktarılır, depolama alanlarına taşınır ve sevkiyat için hazırlanır. Tüm bu süreçler ise forklift kullanımı sayesinde daha kolay bir hale gelmektedir. Özellikle depo alanlarında forkliftin sunduğu esneklik sayesinde tüm operasyonlar hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Neden Gıda Sektöründe Forklift Gerekli?

Gıda sektöründe forklift kullanımı birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Doğru boyutta seçilen bir forklift sayesinde depo alanı içinde esnek hareket ve manevra kabiliyeti elde edilir. Buna ek olarak forkliftler gıda sektöründe aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

  • Soğuk hava depolarına malzeme ve son ürün taşıma
  • Normal depo alanlarında malzemelerin ve ürünlerin istiflenmesi ve depolanması
  • Ham maddelerin depolama alanından üretim alanına taşınması
  • Üretim alanından depolama alanına son ürünlerin taşınması
  • Gıda maddelerinin elleçlenmesi
  • Depoda bulunan malzemelerin sevkiyat için araçlara yüklenmesi

Birçok durumda tüm bu operasyonlar kapalı alanda yani iç mekanda gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle de seçilecek olan forklift ve forklift lastiği iç mekan operasyonlarına uygun olmalıdır. İç mekanda ise birçok durumda hız ve esneklik öne çıkar. Bu nedenle tercih edilecek forklift lastiği modelinin bu iki faktörü karşılaması gerekmektedir.

Gıda Sektörü İçin Forklift Lastiği Nasıl Seçilir?

Gıda sektörü için forklift seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta forkliftin nerede ve hangi amaçla kullanılacağı olacaktır. Bunun nedeni iç mekan ve dış mekan operasyonlarının farklı gereksinimlere sahip olmasıdır. Eğer forklift daha çok iç mekan ya da depo operasyonlarında kullanılacaksa çalışma zemini daha düz, pürüzsüz ve engebesiz olacaktır. Bu durumda yüksek tutuş ihtiyacından daha çok esnek ve akışkan harekete izin veren ve iz bırakmayan forklift lastiklerinin tercih edilmesi gerekir. Bazı operasyonlar kapalı ortamda yüksek hijyen, temizlik, çevre ve sağlık standartları gerektirir. Bu gibi durumlarda ve epoksi uygulanmış zeminlerde daima iz bırakmayan dolgu lastikler tercih edilmelidir.

Nubes bir çok sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de kullanılmak üzere forklift lastikleri sunmaktadır. Daha çok iç mekan operasyonlarında kullanıldığı için dolgu lastik setleri doğru bir seçim olacaktır. Dolgu lastik setleri, hava ile şişirilmediği için sürekli hava basıncı kontrolüne ihtiyaç duymaz. Bu sayede taşıma ve yükleme gibi operasyonlar kesintisiz bir şekilde sürdürülebilir. Daha uzun kullanım ömrü, kopma ve yırtılmalara karşı yüksek direnç, sürekli hava kontrolü zorluğundan kurtulma gibi sağladığı faydalardan yararlanmak için dolgu lastiklerinizi Nubes Otomotiv’den ücretsiz kargo ile hızlı bir şekilde teslim alabilirsiniz.

Nubes Otomotiv olarak, sektörel deneyimimiz ile müşterilerimize özel hizmet sunmak amacıyla oluşturduğumuz prosedürleri her gün geliştirmeye devam ediyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. Siz de Nubes Otomotiv ile ayrıcalıklar dünyasına adım atmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Markalar