Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastik Ölçüleri

Forklift lastikleri birçok şekil ve boyutta gelir. Bu nedenle, hangi tip forklift lastiğinin sizin için en iyisi olduğunu bulmak kafa karıştırıcı olabilir. Piyasada sayısız tip ve marka forklift lastiği bulunmaktadır. Her lastik türü, farklı bir forklift türü veya bazen farklı bir uygulama türü için yapılır.

Forklift lastikleri birçok şekil ve boyutta gelir. Bu nedenle, hangi tip forklift lastiğinin sizin için en iyisi olduğunu bulmak kafa karıştırıcı olabilir.

Piyasada sayısız tip ve marka forklift lastiği bulunmaktadır. Her lastik türü, farklı bir forklift türü veya bazen farklı bir uygulama türü için yapılır. Lastik seçiminiz, onu kullandığınız uygulama türünü etkileyecektir, bu nedenle iş için doğru lastiği seçmek çok önemlidir. Forklift lastiklerinizin bakımı ve bakımı, bunlardan maksimum değeri elde etmenizi sağlamak ve maksimum yakıt verimliliği sağlamak için çok önemlidir.

Her lastik, üzerinde belirli norm ölçülerini gösteren işaretlemeler taşır ve bir bakıma lastiğin geometrik ölçülerinin dilidir. Bir lastiğin geometrik ölçülerine EBAT denir. Her aracın üreticisi tarafından o aracın tasarımına göre belirlenmiş özel bir ebadı veya alternatif ebatları vardır. Aracın ve lastiklerin en iyi performansı vermesi için bu ebatlardan farklı bir ebat kullanılmamalıdır.

Lastik ölçüleri şunlara atıfta bulunur:

  • dış çap (yükseklik)
  • genişlik
  • iç çap (jant)

Sayılar metriği (milimetre) temsil edecektir. Metrik olduğunda, sayılar inç’in aksine 100’lerde olacaktır.

  • 2 veya 3 numara olacaktır.
  • 2 – Yalnızca 2 sayı olduğu yerlerde, örneğin 7,00 x 12, bu durumda bu lastik genişliği (7,00) ve janttır (12). Bu örnekte ölçümler inç cinsindendir.
  • 3 – 3 sayı olduğunda, örneğin 21 x 7 x 15, o zaman yükseklik 21, genişlik 7 ve kenar 15’tir.
  • Rim – Bazen “RIM” kelimesini içeren ikinci bir sayı dizisi olacaktır. Bu, jant teçhizatı boyutudur ve değiştirilirken belirtilmelidir.
  • Kat Derecesi veya PR – Bir kat derecelendirmesi gösteriliyorsa, bu, lastiğin ne kadar yük kaldırabileceğini gösterir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar