Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiklerini Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Forklift lastikleri de diğer araç lastikleri gibi düzenli değişime ihtiyaç duyar. Ancak birçok durumda forklift sahipleri lastik değişimi konusunu göz ardı edebilir. Lastiklerin doğru zamanda değiştirilmemesi bir dizi tehlikeyi beraberinde […]

Forklift lastikleri de diğer araç lastikleri gibi düzenli değişime ihtiyaç duyar. Ancak birçok durumda forklift sahipleri lastik değişimi konusunu göz ardı edebilir. Lastiklerin doğru zamanda değiştirilmemesi bir dizi tehlikeyi beraberinde getirecektir. Forklift lastiklerini zamanında değiştirmemenin neden olacağı bazı riskler ve tehlikeler şu şekilde sayılabilir:

  • Lastiğin zamanında değiştirilmemesi operatörün kaza yapmasına neden olabilir.
  • Forklift zemine daha fazla ağırlık uygulayacağı için parçalarının hasar görme riski artar.
  • Lastik patlaması gibi nedenlerle forklift bir süre çalışmayabilir. Bu da işin gecikmesine neden olur.

Peki forklift lastiklerini ne zaman değiştirmelisiniz? Lastikleri değiştirme zamanının geldiğini gösteren belirtiler nelerdir?

Forklift Lastiklerinin Değişim Zamanını Anlamak İçin 4 İşaret

Forklift lastiklerinin değişim zamanı geldiğini şu 4 işareti gözlemleyerek anlayabilirsiniz.

1. Lastiğin aşınma değerinin güvenlik sınırının altına inmesi.

Forklift lastiklerinin çoğunda güvenlik sınırı bulunur. Güvenlik sınırı, lastik aşınmasının hangi noktaya kadar güvenli kabul edildiğini gösterir. Lastiğin bu sınırdan daha fazla aşınması tehlikeleri de beraberinde getirecektir.

2. Lastikte yırtılma, çatlama gibi gözle görünür sorunların olması.

Yırtık, çatlak ve kesik gibi gözle görünür sorunlar, forklift lastiğinin değişmesi gerektiğini ifade eder. Bu gibi sorunlar aynı zamanda lastiğin kısa sürede inmesine ve forkliftin kullanım dışı kalmasına da neden olur.

3. Lastiğin bazı yerlerinin düzleşmesi ve dişlerin eşit olmayan bir şekilde erimesi.

Lastiğin dişlerinin aşınması da değişme zamanının geldiğini işaret eder. Eşit olmayan aşınma, lastiğin bazı noktalarının zeminle daha fazla temas ettiğini gösterir. Bu durumda forkliftin uyguladığı ağırlığın da kontrol edilmesi gerekebilir.

4. Pnömatik lastikler için tekrar eden düşük basınç uyarısı.

Pnömatik lastikler tekrar eden düşük basınç uyarısına maruz kalmak, lastiğin patladığını işaret edebilir. Yeterince şişmemiş pnömatik lastikler forklift operasyonu sırasında tehlikeye neden olacaktır. Bu nedenle düşük basınç uyarısını görünce forklift lastiklerinin havalarını vakit kaybetmeden tamamlamalı ve tekrar eden bu problem için acil önlem alınmalıdır.

Forklift lastiklerinin zamanında değiştirilmesi hem operatör güvenliğini hem de iş devamlılığını sağlar. Yukarıda yer alan dört işareti ele alarak lastiğin değişme zamanı gelip gelmediğini belirleyebilirsiniz. Görsel muayene sizi önemli tehlikelerden koruyabilir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco ve Raybar forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar