Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiklerine Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 3 Faktör

Ağır malzemeleri taşımak tehlikeli olabilir. Çalışanlarınız için minimum riskle yüklerin hızlı ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlamak istiyorsanız, forklift gibi malzeme taşıma araçları hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.Forklift üzerindeki lastikler, makinenin […]

Ağır malzemeleri taşımak tehlikeli olabilir. Çalışanlarınız için minimum riskle yüklerin hızlı ve verimli bir şekilde taşınmasını sağlamak istiyorsanız, forklift gibi malzeme taşıma araçları hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Forklift üzerindeki lastikler, makinenin genel güvenliği ve performansı üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Forkliftiniz ile ilgili ne tür lastik seçmenin doğru bir karar olabileceğini bu yazıda okuyabilirsiniz.

Yük Boyutu

Forkliftinize yeni lastik takarken göz önünde bulundurmanız gereken ilk faktör, forkliftinizin düzenli olarak taşıdığı yüklerin ortalama boyutudur. Yük ne kadar ağırsa, dengeyi korumak için forkliftteki lastiklerin o kadar dayanıklı olması gerekir. Rutin olarak ağır yükleri kaldıran forkliftler, havalı lastiklerle donatılmalıdır.

Çevre

Forkliftiniz için en iyi lastikleri belirlemenize yardımcı olabilecek bir diğer faktör, makinenin her gün çalışacağı ortamdır. Bazı forkliftler yalnızca iç mekanlarda kullanım için satın alınır, bazıları ise dış mekanda kullanılır. Ancak forkliftinizin bazı durumlarda hem iç hem de dış mekanlarda çalışması gerekebilir. Forkliftin çalıştığı çevresel koşullar, makineye takılan lastikleri olumsuz etkileyebilir. İç mekan forkliftleri, dolgu lastikler ile donatılabilir. Açık havada çalışacak forklift, arızaları en aza indirmek ve performans yeteneklerini artırmak için havalı lastikler ile donatılmalıdır.

Çalışma Süresi

Forkliftinizin her gün kullanımda geçirdiği süre, makine için doğru lastikleri belirlemede önemli bir etken olabilir. Yoğun çalışma süresine sahip forklift, bu tür kullanıma dayanacak kadar dayanıklı lastiklere ihtiyaç duyacaktır. Dolgu lastikler patlamaz veya sönmez, bu da onları gün boyunca yoğun olarak kullanılan forkliftler için mükemmel seçenek haline getirir. Günlük olarak yoğun kullanılmayan forklift daha uygun fiyatlı dolgu veya havalı lastik ile donatılabilir. Forkliftinizin güvenliği ve performansı bir noktada forklifte taktığınız lastik tipine bağlıdır.
Gelecekte forkliftiniz için lastiklere yatırım yapmadan önce yük boyutunuzu, çalışma ortamınızı ve sürelerinizi dikkatlice düşünmeniz gerekmektedir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar