Nubes Nubes Forklift Lastiği

Segmanlı Segmansız Forklift Lastiği Ne Demek?

Forklift lastikleri farklı türlere ve modellere sahiptir. Genellikle lastiğin türü kullanılan forkliftin türüne ve kullanım amacına göre değişse de farklı lastik sınıflandırma yöntemleri de kullanılmaktadır. En yaygın olarak kullanılan lastik […]

Forklift lastikleri farklı türlere ve modellere sahiptir. Genellikle lastiğin türü kullanılan forkliftin türüne ve kullanım amacına göre değişse de farklı lastik sınıflandırma yöntemleri de kullanılmaktadır. En yaygın olarak kullanılan lastik sınıflandırma yöntemi ise bu lastikleri segmanlı forklift lastiği ve segmansız forklift lastiği olarak ayırmaktır.

Her iki forklift lastiği türü de farklı özelliklere sahiptir. Aynı zamanda bu farklı lastik türlerinin montajı ve çıkarılması da farklı süreçlere içerebilir. Forklift lastiği seçimi yaparken kullanılan alana, dayanıklılık gereksinimlerine, kullanılacak ortamın özelliklerine göre segmanlı ya da segmansız forklift lastiği tercih edilebilir. Burada önemli olan nokta, en verimli operasyonu sağlayacak şekilde lastik seçimi yapmak olacaktır.

Segmanlı Forklift Lastiği Nedir?

Segmanlı forklift lastiğini janta takarken bir tür koninin kullanılması gerekir. Segmanlı lastiklerde tek bir klips bulunur. Herhangi bir bant ya da halka gerekmeden lastik janta takılabilir. Segmanlı lastikte bulunan klips, lastiğin janta tutunmasını sağlar. Bu lastiklerde önemli olan nokta lastikle jantın mükemmel bir şekilde hizalanmasıdır. Eğer hizalama doğru şekilde yapılmazsa lastiğin klipsi, janta tam olarak oturmaz. Bu da kullanım sırasında tehlikeli durumlara yol açabilir. Aynı zamanda lastiği janta takarken doğru basıncın uygulanması da önemlidir. Çok fazla basınç uygulamak hem janta hem de lastiğe zarar verecektir. Segmanlı lastikler, janta kolay bir şekilde takıldığı için esneklik ve hız kazandırır.

Segmansız Forklift Lastiği Nedir?

Segmansız forklift lastiğini janta takarken bir tür koninin kullanılması gerekir. Segmansız lastiklerde gelişmiş bant, yan halka ve kilitleme halkası gibi bileşenler bulunur. Lastiğin kendisi janta takıldıktan sonra gelişmiş bandın da takılması gerekmektedir. Aksi durumda lastik, janta tam olarak oturmayacak ve lastik ile jant arasında boşluk kalacaktır. Bir sonraki aşamada yan halkanın ve kilitleme halkasının takılması gerekir. İki halkanın da tam olarak lastikle jant arasında kalan yere oturması gerekir. Gelişmiş banda benzer şekilde bu halkalar oturmazsa kullanım sırasında tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Segmanlı lastiğe göre takma süreci daha karmaşık olsa da, segmansız forklift lastikleri yüksek güvenlik sağlar.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi ürettiği forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar