Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Nedir? Transpalet Nedir? Vinç Nedir?

Forklift, bir depo, depolama tesisleri veya dağıtım merkezinin arazisindeki bir palet üzerindeki malları kaldırmak ve taşımak için kullanılan motorlu bir endüstriyel kamyondur. Tasarıma bağlı olarak, bazı forkliftler operatörlerin makineyi sürerken veya kullanırken oturmasına izin verir.

Forklift

Forklift, bir depo, depolama tesisleri veya dağıtım merkezinin arazisindeki bir palet üzerindeki malları kaldırmak ve taşımak için kullanılan motorlu bir endüstriyel kamyondur. Tasarıma bağlı olarak, bazı forkliftler operatörlerin makineyi sürerken veya kullanırken oturmasına izin verir.

Forkliftler, farklı maksimum ağırlıklara ve farklı ağırlık merkezlerine sahip yükleri taşımak için çok sayıda spesifikasyona göre tasarlanmıştır. Güvenli kullanım için bu özelliklere dikkat etmek gerekir.

Transpalet

Bir transpalet (aynı zamanda palet taşıyıcı olarak da bilinir) paletleri kaldırmak ve taşımak için tasarlanmış tekerlekli bir araçtır. Kamyonun konik çatalları, paletin altındaki yuva ve pompa kolu daha sonra yükü kaldırmak ve indirmek için kullanılabilir.

Transpaletler genellikle ambarlarda, depoda ve ahşap paletlerin sıklıkla kullanıldığı diğer ortamlarda görülür. Aşağıdakiler dahil her türlü farklı ihtiyaca uygun birçok farklı tipte transpalet mevcuttur:

  • Engebeli Arazi Transpaletleri
  • Yüksek Kaldırma Transpaletleri
  • Düşük Profilli Transpaletler
  • Mini Transpaletler
  • Ekstra Uzun / Ekstra Geniş Transpaletler
  • Galvanizli Transpaletler
  • Dahili Tartım Terazili Transpaletler
  • Elektrikli / Enerjili Transpaletler

Bir transpalet kullanarak yükü taşımak için, önce bu yükü palete yerleştirmeli ve uygun yük bağlama ürünleri kullanarak sabitlemelisiniz.

Daha sonra, çatalları bu amaç için sağlanan boşluklara kaydırarak, transpaletinizi yerine manevra ettirebilirsiniz. Daha sonra paleti yerden kaldırmak için kamyonun pompa hareket kolunu kullanabilirsiniz.

Transpaletler, ağır kaldırma ile ilgili risklerin çoğunu ortadan kaldırırken, yükleri tesislerinizin etrafında taşımayı da kolaylaştırır. Paletleri engebeli arazilerde taşımanız gerekiyorsa, bu amaç için özel arazi tipi transpaletler bulunduğunu unutmayın.

Vinç

Vinç, çeşitli amaçlarla ağır yükleri, makineleri, malzemeleri ve malları kaldırmak ve taşımak için kullanılan bir makinedir. İnşaattan imalata, gemi yapımına ve malzeme yüklemeye kadar endüstrinin tüm farklı sektörlerinde kullanılmaktadır. Vinçler, bugün şehirlerimizde çok sık gördüğümüz gökdelenleri inşa etmek için gerekli olduğundan, onu ufuk çizgileri boyunca görmek oldukça olasıdır.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar