Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiği Çeşitleri

Forklift lastiği, bir forkliftin hangi yüzeyde çalışabileceğini gösteren en önemli donanımlardan biridir. Bir başka deyişle, forkliftin pürüzsüz, düz fabrika zemini, sert dış avlu gibi zeminlerde güvenli ve maksimum verimle çalışması için lastik seçimi hayati önem arz eder. İki temel tip forklift lastiği vardır: dolgu forklift lastikler ve havalı forklift lastikler.

Forklift lastiği, bir forkliftin hangi yüzeyde çalışabileceğini gösteren en önemli donanımlardan biridir. Bir başka deyişle, forkliftin pürüzsüz, düz fabrika zemini, sert dış avlu gibi zeminlerde güvenli ve maksimum verimle çalışması için lastik seçimi hayati önem arz eder. İki temel tip forklift lastiği vardır: dolgu forklift lastikler ve havalı forklift lastikler.

Dolgu Forklift Lastikler

Dolgulu forklift lastikler kauçuktan yapılır. Bakımı daha kolaydır, ancak dolgulu lastikler, özellikle açık havada havalı bir lastikle aynı düzeyde çekiş sağlamaz. Dolgu lastikler, özellikle iç mekanlarda veya yükleme rampalarında düz yüzey uygulamaları için en iyisidir. Daha küçük dönüş yarıçapını kolaylaştırdıkları için daha küçük alanlarda forklift kullanımına yardımcı olurlar.

Havalı Forklift Lastikler

Havalı lastikler, bir araba veya kamyon lastiği gibi yüksek performans ve çok yönlülük sunar. Havalı lastikler düz olmayan yüzeylerde ve zorlu arazi koşullarında güçlü bir tutuş sağlar dolayısıyla şantiyelerde, kereste sahalarında ve kapalı / açık depolarda oldukça tercih edilir. İki tür havalı lastik vardır: İç lastik ve kolon ile birlite kullanılan havalı lastikler ile tubeless havalı lastikler

Özel forklift lastikleri ise aşağıdaki gibidir:

Poliüretan: Bir forklift çok ağır yükleri sadece kısa mesafelerde hareket ettirdiğinde, poliüretan lastikler kauçuktan daha iyi bir seçim olabilir. Bu lastikler bütünlüklerini son derece iyi korurlar ve kimyasallara dayanıklı olma eğilimindedirler; dolayısıyla, kimyasalların düzenli olarak zemine temas ettiği bir alanda çalışan bir forklift için idealdir.

Statik dirençli: Bazı üretim tesisleri, yüksek derecede yanıcı veya patlayıcı olan malzemeler kullanır. Sonuç olarak, statik elektriğin, özellikle de yanıcı gazlar yayan malzemeler çevresinde mümkün olduğunca azaltılması veya önlenmesi gerekir. Statik dirençli lastikler bu tür özel ortamlarda statik boşalmayı önlemek için özel olarak tasarlanmıştır ve lastik yanağında özel bir işaretle temsil edilir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar