Nubes Nubes Forklift Lastiği
Forklift Lastiklerinin Hızlı Aşınmasının Sebepleri

Forklift Lastiklerinin Hızlı Aşınmasının Sebepleri

Doğru forklift bakımı, şirketinizi üretken ve karlı tutmak için çok önemlidir. Yağ seviyeleri, filtreler, sıvılar, zincirler, frenler ve diğer önemli bileşenler gerekli olsa da forkliftinizde önemli bir kısmı gözden kaçırabilirsiniz. […]

Doğru forklift bakımı, şirketinizi üretken ve karlı tutmak için çok önemlidir. Yağ seviyeleri, filtreler, sıvılar, zincirler, frenler ve diğer önemli bileşenler gerekli olsa da forkliftinizde önemli bir kısmı gözden kaçırabilirsiniz. Bu kısım ise lastiklerdir.

Forklift lastikleri hem iç hem de dış mekân uygulamalarında zarar görebilir. Aslında çok çabuk aşınan lastikler, ekipmanınız, bakımınız ve personel performansınızla ilgili birçok farklı sorunun işareti olabilir. İlk olarak sorunu nerede arayacağınızı bilmek, lastiklerinizin neden bu kadar çabuk aşındığını belirlemenin ilk adımıdır.

Forklift Lastik Hasarı Belirtileri

Forkliftlerde geçerli bir süspansiyon sistemi bulunmadığından, forkliftin ağırlığının yanı sıra taşınan yüklerin yükünü de forklift lastikleri taşır. Forklift lastiği hasarının aşağıda bulunan yaygın belirtilerine dikkat edilmelidir:

Parçalanma – Değiştirilme süreleri geçmişse, lastikte parçalanmalar görülebilir.
Yırtılma – Parçalanmaya benzer, ancak lastikte genellikle kesiklerden kaynaklı açılmalardır.
Düz noktalar – Forklift lastikleriniz orijinal şeklini kaybettiyse, performansı, operatör güvenliğini ve konforu korumak için hasar görmüşlerdir ve değiştirilmeleri gerekir.
Aşınma çizgisi ilerlemesi – Birçok forklift lastiğinde, lastiklerin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini gösteren %50 aşınma çizgisi bulunur ve 6.0J ile belirtilmiştir. Lastikleriniz bu noktayı geçmişse, en kısa sürede değiştirilmeleri gerekir.

Hasarın türünü belirledikten sonra, forklift lastiklerinizin neden bu kadar çabuk aşındığını anlamaya başlayabilirsiniz.

Forklift Lastiği Aşınmasının Nedenleri

Biraz aşınma ve yıpranma beklense de bazı durumlarda forklift lastikleri çok çabuk aşınabilir bunun sonucunda çalışmanız büyük olasılıkla daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalır. Bakım ekibiniz sık sık forklift lastiği sorunlarıyla uğraşıyorsa, aşağıdaki olası nedenlerden herhangi biri için işleminize dikkat edin:

Aşırı Yüklenen Forkliftler

Lastiklerinize gelebilecek olası hasarın ötesinde, bir forkliftin normal kapasitesinin üzerindeki yükleri kaldırmak operatörleriniz ve ekipmanınız için büyük tehlike oluşturabilir. Daha ağır yükler ya ayrı paletlere yeniden yüklenmeli ya da daha büyük forkliftler tarafından taşınmalıdır.

Temizlenmemiş Zeminler

Paletler ve molozlarla dolu depo zeminleri ve koridorlar, forklift lastiklerinize zarar verir. Çiviler, kırık paletler, toz ve diğer pislikler lastiklerin içine yerleşebilir ve lastiklerde yapısal hasara neden olabilir. Kırılma, çatlak ve eşit olmayan eğim gibi zemin hasarları da benzer şekilde lastiklere zarar verebilir. Zemin temizliği ve tesis bakımını düzenli yapmak bu sorunların düzeltilmesine yardımcı olabilir.

Forklift Bakımı

Lastik hasarı, bakımı yapılmayan forklift bileşenlerinden de kaynaklanabilir. Yanlış fren ayarı, zayıf yağlama ve yanlış lastik montajı, daha fazla soruna sebep olabilir. Forkliftleriniz çok çabuk aşınıyorsa, bu muhtemelen daha derin sorunların işaretidir. Operasyonunuza çok dikkat ederek işletmenizin optimize edilebilecek ve iyileştirilebilecek alanlarını belirleyebilirsiniz. Sağlam ve önleyici bakım planı, uyarı işaretlerini sorun haline gelmeden önce tespit etmek için anahtar olabilir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar