Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiklerin Ömrünü Uzatmada Altın Kurallar

Endüstriyel lastiklerden maksimum performans elde etmenin ilk adımı doğru lastik seçimidir. Doğru forklift lastiğini seçmek, sadece verimli operasyonlar için değil, aynı zamanda kritik bir maliyet tasarrufu önlemi için de önemlidir. […]

Endüstriyel lastiklerden maksimum performans elde etmenin ilk adımı doğru lastik seçimidir. Doğru forklift lastiğini seçmek, sadece verimli operasyonlar için değil, aynı zamanda kritik bir maliyet tasarrufu önlemi için de önemlidir.

Lastikler en az haftada bir, mümkün ise günde bir kez kontrol edilmelidir. Kırık cam, çivi, metal vb. var ise hemen çıkarılmalıdır. Genellikle frenlerin ayarsız olması veya kötü hizalama gibi mekanik düzensizliklerin neden olduğu düzensiz veya hızlı diş aşınması olup olmadığı kontrol edilmelidir. Özellikle fren sistemlerinin uygun şekilde yağlanması, serbest yuvarlanma işlemini garanti edecek ve lastik sürtünmesini azaltacaktır.

Gres ve yağın taşması çoğu kauçuk bileşiğine zararlı olduğundan aşırı yağlamadan kaçınılmalıdır. Birçok araçta lastik, fren sisteminin bir parçasıdır. Frenlerin yanlış ayarlanması tekerleklerin sürüklenmesine ve taban bandının altında ısı oluşmasına neden olabilir. Bu, taban bandı ayrılması veya lastiğin patlaması gibi sorunlara neden olabilir. Direksiyon aparatının ve mekanik düzensizlikler için aks hizasının düzenli kontrolleri, lastikleri hızlı veya düzensiz diş aşınmasına ve taban ayrılmasına karşı koruyacaktır. Operatörler ekipmanın uygun bakımı ve kullanımı konusunda sık sık bilgilendirilmelidir. Lastiklerde düzleşme ve forkliftte herhangi bir mekanik düzensizlik olup olmadığı düzenli kontrol edilmelidir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar