Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastikleri ve Test Yöntemi

Forkliftinizin lastikleri, forkliftinizin depoda hareket etmesine yardımcı olmaktan çok daha fazlasını yapar. Araba lastiklerinin aksine, forklift lastikleri, çalışmanızı istikrarlı ve güvenli tutmak için vazgeçilmez bir parçadır. Ancak forklift lastiklerinin kullanımıyla […]

Forkliftinizin lastikleri, forkliftinizin depoda hareket etmesine yardımcı olmaktan çok daha fazlasını yapar. Araba lastiklerinin aksine, forklift lastikleri, çalışmanızı istikrarlı ve güvenli tutmak için vazgeçilmez bir parçadır. Ancak forklift lastiklerinin kullanımıyla ilgili cevaplanması gereken bazı sorular vardır. Forklift lastiğinin tehlikeli hale geldiğini nasıl anlarsınız ve nasıl daha uzun süre güvende kalabilirsiniz? İşte size yol göstermede yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

Doğru Lastik Seçimi

Havalı lastikler, uzun mesafelerde yüksek hızlara uygundur ancak delinmelere karşı savunmasızdır. Dolgu lastikler ise sadece pürüzsüz yüzeyler için uygundur.

Kalite Performansı

Kaliteli lastikler, tek bir vardiyada %14 daha fazla paleti hareket ettirebilir. Üretici onaylı lastikler ilk başta daha pahalı görünebilir, ancak güvenlik, üretkenlik ve bakım maliyetleri üzerindeki uzun vadeli etkileri, gerçekten en ekonomik seçenek oldukları anlamına gelebilir. Kaliteli lastikler, yalnızca güvenlik açısından değil, aynı zamanda üretkenlik açısından da büyük bir fark yaratır. Daha yüksek iş hacminin daha yüksek kar anlamına geldiği forklift operatörleri için, kaliteli lastik seçimi iyi bir yatırım demektir. Ayrıca, daha ucuz bileşenlere sahip lastikler daha çabuk aşınır.

Lastik Güvenliği

Ağır yükle viraj alma gibi yüksek stres altında lastiklerin tekerlekten çıkması daha olasıdır, bu nedenle düşen yüklere ve hatta devrilme riskiyle her an karşı karşıya gelebilirsiniz. Ani lastik sorunları; damak telinin arızalanmasından, jantta kaymadan, diş ayrılmasından kaynaklanabilir.

Isı Yükselmesi

Isı, lastik kauçuğu için bir numaralı tehlikedir bu nedenle lastiklerin soğumaları için zamana ihtiyaçları vardır. Genel kurala göre lastikler 15 dakikalık araya ihtiyaç duymadan 2 km gidebilir. Ancak lastikteki doğal kauçuk miktarı azaldıkça – ister aşınma, ister ucuz lastik bileşimi ve yapısı nedeniyle olsun- ısının yayılması için daha az fırsat vardır. Dolayısıyla risk önemli ölçüde artar.

Direksiyon etkisi

Lastik güvenliğini en üst düzeye çıkarmak sadece doğru lastiği seçmekle ilgili değildir aynı zamanda doğru forkliftle de ilgilidir. Bazı forkliftler, direksiyonu kullanırken lastikleri korumak için özenle tasarlanmıştır.

Lastiklerinizi her vardiyadan önce kontrol edin

Görüldüğü gibi sadece lastiklerinizin durumunu, hasarını ve aşınmasını kontrol etmek güvenliği artırabilir, maliyetleri azaltabilir ve forkliftlerinizi daha üretken hale getirebilir. Lastikler iyi durumdaysa, onları daha uzun süre kullanabilir ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar