Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastikleri Hakkında

Forklift lastikleri, bir forkliftin en değerli parçalarından biridir. Forklift, modern işletmelerin işgücü olarak kabul edildiğinden, lastik gibi kritik parçalarını anlamak önemlidir. Uygulamalarınız için en doğru lastiği ve ebadı belirlemelisiniz.

Forklift lastikleri, bir forkliftin en değerli parçalarından biridir. Forklift, modern işletmelerin işgücü olarak kabul edildiğinden, lastik gibi kritik parçalarını anlamak önemlidir. Uygulamalarınız için en doğru lastiği ve ebadı belirlemelisiniz.

Peki, forklift lastiği seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğru forklift lastiğini seçmek, sadece verimli operasyonlar için değil, aynı zamanda kritik bir maliyet tasarrufu önlemi için de önemlidir: Bu bölümde, göz önünde bulundurmanız gereken farklı faktörleri bu üç kategori altında sınıflandırdık;

Operasyonların Niteliği: Forklift lastiklerinizi, forkliftlerinizin vardiya sayısına, çalışma saatine, operasyonlarınızın çalışma mesafesine , taşınan yükün ağırlığına ve taşıma sıklığına göre seçmelisiniz.

Teknik Gereksinimler: Üreticiler, forkliftiniz için ideal olan forklift lastiklerinin türünü de belirtir. Güvenlik nedenleriyle, her zaman bu talimatlara uyduğunuzdan emin olun. Seçiminizde kullandığınız forkliftlerin kapasitesini ve sınıfını da göz önünde bulundurmalısınız.

Çalışma Ortamı: Çalışma ortamınız, kullanmanız gereken forklift lastiği türlerini belirlemede de anahtardır. Yani “İç mekanda mı yoksa dış mekanda mı çalışıyorsunuz?” sorusu burada devreye girer.

Örneğin, dış ortamda engebeli bir zeminde çalışıyorsanız, pnömatik forklift lastikleri sizin için idealdir. Öte yandan, çoğunlukla iç mekanlarda çalışıyorsanız, o zaman dolgu lastikleri tercih edebilirsiniz.

Forkliftinizi yiyecek veya ilaç sektörlerinde kullanıyorsanız, iz bırakmayan lastikleri tercih edebilirsiniz. İz bırakmayan lastiklerde, lastiklerin imalatı sırasında eklenen karbon karası yoktur ve bu sayede çalışma sırasında depo zemininde siyah lastik izleri oluşmaz.

Bu, diğer depo işletmelerinde önemsiz olsa da, gıda veya ilacın işlendiği ve hijyenin büyük bir gereklilik olduğu depolarda avantaj sağlar.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar