Nubes Nubes Forklift Lastiği
Forklift Lastikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Forklift Lastikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Forkliftiniz için doğru türde lastikler kullanıp kullanmadığınızı veya bir forklift lastiğinin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini hiç merak ettiniz mi? İşte bu yazımızda, forklift lastikleri hakkında tüm merak edilenleri cevaplayacağız.

Forkliftiniz için doğru türde lastikler kullanıp kullanmadığınızı veya bir forklift lastiğinin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini hiç merak ettiniz mi? İşte bu yazımızda, forklift lastikleri hakkında tüm merak edilenleri cevaplayacağız.

Dolgu ve Havalı Forklift Lastik
Genel bir kural olarak; İç mekan uygulamaları için dolgu lastikler ve dış mekan uygulamaları için havalı lastikler tercih edilir. Dolgu lastikler, pürüzsüz depo yüzeyleri veya hafif dış mekan kullanımı ve pürüzsüz yüzeyler için üretilmiştir. Havalı lastikli forkliftler, dolgu lastikli forkliftlerden daha fazla yerden yüksekliğe sahiptir, böylece çakıl ve diğer pürüzlü yüzeyler üzerinde çok daha iyi hareket ederler.

Blok Desenli ve Düz Lastikler
Genel olarak, düz lastikler kuru yüzeylerde daha iyi çekiş sağlar. Ancak çalışma ortamınız ıslak, veya yumuşaksa blok desenli lastikler kullanmak genellikle daha iyi bir seçenektir.
Dışarıda  havalı lastikli bir forklift kullanıyorsanız, blok desenli lastikler daha iyi kavrama sağlayabilir ve lastiğin yıpranma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.
Dikkatli olun: metal dişli rampalar blok desenli lastiklere zarar verebilir. Metal dişleri olan bir rampada blok desenli lastikleri kullanmayın. Hasar herhangi bir üreticinin garantisi kapsamında olmayacaktır.

Aynı Forkliftte Hem Dolgu Hem de Havalı Lastik Kullanılır Mı?
Forkliftin ön tarafında dolgu lastikler ve arka tarafında havalı lastik kullanabilirsiniz veya tam tersini yapabilirsiniz. Aynı aks üzerinde aynı tip lastiği kullanmalısınız.

Köpük Dolgu Lastikler Hakkında
“Köpük dolgu”, dolgu lastiklere bir alternatiftir ve genellikle forkliftinizin çivi veya diğer keskin nesnelere maruz kaldığı bir ortamda, havalı lastiklerin içine basılarak lastik patlamalarını önlemeye yardımcı olmak için kullanılır.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar