Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiğinin Aşındığını Nasıl Anlarsınız?

Endüstriyel forklift, sayısız alanda sıklıkla kullanılan oldukça güçlü bir araçtır. Birçok durumda aracın genel durumuna dikkat edilse de aynı durum forklift lastikleri için söylenemez. Lastikler ağır yük kaldırma, zorlu koşullarda […]

Endüstriyel forklift, sayısız alanda sıklıkla kullanılan oldukça güçlü bir araçtır. Birçok durumda aracın genel durumuna dikkat edilse de aynı durum forklift lastikleri için söylenemez. Lastikler ağır yük kaldırma, zorlu koşullarda çalışma gibi nedenlerden dolayı yıpranmaya ve aşınmaya ciddi anlamda maruz kalabilir. Yıpranmış veya aşınmış lastik kullanımı hem operasyon güvenliğini tehlikeye atar hem de aracın daha yüksek maliyetle çalışmasına neden olabilir. Peki, forklift lastiğinin aşındığını nasıl anlarsınız?

Forklift Lastiğinin Değişme Zamanı

Forklift lastiğinin değişme zamanını anlamak için öncelikle hangi lastik türünü kullandığınızı bilmeniz gerekir. Her lastik türü farklı kullanım ömrüne sahiptir. Bu nedenle de lastikler türlerine göre farklı zamanlarda değişir.

Dolgu Lastik

Dolgu lastiklerin aşındığını ve değişme zamanı geldiğini şu şekilde anlayabilirsiniz.

  • Dişli olmayan düz lastiklere sahipseniz orijinal lastik yüksekliğinin 1/3 seviyesine ulaşınca lastikleri değiştirmeniz gerekir.
  • Dişli tip lastiklere sahipseniz minimum diş derinliğini gösteren güvenli aşınma sınırı olan 6.0J işaretine bakmanız gerekir.
  • Aynı zamanda 2 inç kuralını da uygulayabilirsiniz. Bu kurala göre lastik yüksekliğinin 2 inç’ini kaybettikten sonra araca %15 seviyesinde daha fazla yük biner. Bu durumda lastikleri değiştirmeniz gerekir.
  • Çatlak, patlak, yarılma veya delik gibi durumlarda lastiği değiştirmeniz gerekir.

Havalı (Pnömatik) Lastikler

Havalı (Pnömatik) lastiklerin aşındığını ve değişme zamanı geldiğini şu şekilde anlayabilirsiniz.

  • Herhangi bir hasar görmemiş pnömatik lastikleri diş derinliği kaybolana kadar kullanabilirsiniz.
  • Dolgu lastikler için geçerli olan 2 inç kuralını bu lastikler için de uygulayabilirsiniz.
  • Pnömatik lastiklerde en sık karşılaşılan durum kesiklerdir. Eğer lastikte kesik varsa hemen değiştirmeniz gerekir.
  • Aynı zamanda lastiğin doğru basınçla şişirilmesi de gerekmektedir.

Elastik Dolgu Lastikler

Elastik dolgu lastiklerin aşındığını ve değişme zamanı geldiğini şu şekilde anlayabilirsiniz.

  • Bu lastikler güvenlik çizgisi olarak işaretlenen yere kadar aşınabilir. Daha fazla aşınması durumunda lastiğin değiştirilmesi gerekir.
  • Yukarıda yer alan iki lastik türünün hibrit bir modeli olduğu için bu lastikler hem kesik hem de patlama riskiyle karşı karşıyadır. Bu gibi durumlarda lastiğin hemen değiştirilmesi gerekir.

Forklift lastiklerini doğru zamanda değiştirmek, iş güvenliğini arttırarak operasyonların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına izin verir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco ve Raybar forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar