Nubes Nubes Forklift Lastiği

Forklift Lastiği Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 3 Faktör

Herkes çalışanları için güvenli çalışma ortamında, yüklerin hızlı ve verimli bir şekilde taşınmasını ister. Forklift gibi malzeme taşıma araçları ise bu hedefe ulaşmanıza yardımcı olabilir. Forkliftinizin güvenliği ve performansı, doğrudan araca taktığınız lastik tipine bağlıdır. Bu yüzden bir forklift lastiğine yatırım yapmadan önce yük boyutunuzu, çalışma ortamınızı ve çalışma sürelerinizi dikkatlice düşünmeniz oldukça önemlidir.

Ağır malzemeleri taşımak tehlikeli ve zor olabilir. Herkes çalışanlarının güvenli çalışma ortamında, yüklerin hızlı ve verimli bir şekilde taşınmasını ister. Forklift gibi malzeme taşıma araçları ise bu hedefe ulaşmada en önemli araçlardandır.

Forklift lastikleri, aracın genel güvenliği ve performansı üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Yani, forkliftinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olacak doğru lastiklere yatırım yapmanız önem arz eder. Peki, ne tür yeni lastikler edinmeniz gerektiğini nereden bileceksiniz? İşte aşağıdaki üç faktörü göz önünde bulundurabilirsiniz!

Yük Miktarı
Forkliftinize yeni lastik takarken göz önünde bulundurmanız gereken ilk faktör, forkliftinizin düzenli olarak taşıdığı yüklerin ortalama ağırlığıdır. Yük ne kadar ağırsa, dengeyi korumak için forkliftteki lastiklerin de o kadar dikkatli seçilmesi gerekir.

Çevresel koşullar
Forkliftiniz için en iyi lastikleri belirlemeye yardımcı olabilecek bir diğer faktör, aracın her gün çalışacağı ortamdır. Bazı forkliftler yalnızca iç mekanda kullanım için satın alınır. Bazıları dış mekanlarda kullanılır. Forkliftinizin hem iç hem de dış mekanlarda çalışması da gerekebilir.

Forkliftin çalıştığı çevresel koşullar, araca takılan lastikleri olumsuz etkileyebilir. Örneğin, eğer forkliftiniz iç mekanda çalışacak ise siyah dolgu veya iz bırakmayan dolgu lastikler tercihiniz olabilir. Dış mekan için ise havalı lastikleri tercih edebilirsiniz.

Çalışma saati
Forkliftinizin günlük olarak çalıştığı süre, aracınız için doğru lastikleri belirlemede bir faktör olabilir. Uzun saatler çalışan bir forklift, bu süreye dayanacak lastiklere ihtiyaç duyacaktır. Dolgu lastikler patlamaz veya inmez, bu da onları gün boyunca yoğun olarak kullanılan forkliftler için mükemmel bir seçenek haline getirir. Çalışma saatinin çok daha yoğun olduğu işletmelerde ise radial tubeless lastik seçeneklerini tercih etmek çok daha akılcı tercih olabilir.

Günlük olarak yoğun kullanılmayan bir forklift için ise daha ekonomik dolgu veya havalı lastikler tercih edilebilir.

Forkliftinizin güvenliği ve performansı, doğrudan araca taktığınız lastik tipine bağlıdır. Bu yüzden bir forklift lastiğine yatırım yapmadan önce yük boyutunuzu, çalışma ortamınızı ve çalışma sürelerinizi dikkatlice düşünmeniz oldukça önemlidir.

Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar.

Markalar