Nubes Nubes Forklift Lastiği
Endüstriyel Lastik ve Forklift Sektöründeki Yenilikler

Endüstriyel Lastik ve Forklift Sektöründeki Yenilikler

Dünyadaki tüm sektörler çeşitli değişim ve yenilenme süreçlerinden geçerler. Endüstriyel lastik ve forklift sektörü de son yıllarda çeşitli değişimler yaşamıştır. Artan hammadde fiyatları, doğa dostu alternatiflere ihtiyaç duyulması, lastik verimini […]

Dünyadaki tüm sektörler çeşitli değişim ve yenilenme süreçlerinden geçerler. Endüstriyel lastik ve forklift sektörü de son yıllarda çeşitli değişimler yaşamıştır. Artan hammadde fiyatları, doğa dostu alternatiflere ihtiyaç duyulması, lastik verimini arttırma gibi nedenlerden dolayı bu sektörde de çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Son yıllarda gözlemlenen endüstriyel lastik ve forklift sektöründeki yenilikler şu şekilde sayılabilir.

Petrol Fiyatlarındaki Artış Nedeniyle Yeni Malzeme Seçenekleri

Endüstriyel lastikler ve forklift lastikleri, petrol tabanlı bir malzemeden üretilir. Bu nedenle lastik sektöründe yaşanan gelişmeler doğrudan petrol sektöründe yaşanan gelişmelerle bağlantılıdır. Lastiklerin çoğu kauçuktan üretilir. Kauçuk, bazı tropikal bitkilerin öz suyundan (lateks) ya da petrol ve doğalgazdan imal edilen esnek bir maddedir. Ağaçların öz suyundan üretilene doğal kauçuk, petrol ürünlerinden üretilene sentetik kauçuk denir. Salgın dönemi sürecinde petrol fiyatlarında yaşanan artış trendi, endüstriyel lastik üretimi için gerekli hammaddenin de fiyatını arttırmıştır. Lastik üreticilerini farklı malzemelerle üretim araştırması gerçekleştirilmektedir. Hibrid elektrikli araçlara özel çalışmalar, 3D printer teknolojisi ile lastik üretimi, patlamayan lastik vs. henüz piyasaya sürülmese bile bu alanda yapılan çalışmalar devam etmektedir.

Daha Az Yakıt Tüketen Lastik Tasarımları

Son yıllarda gelişmiş ülkelerde kabul edilen ulaşım ve lastik düzenlemeleri ve yakıt tasarrufu önlemleri nedeniyle endüstriyel lastik ve forklift lastiği sektöründe çeşitli yenilikler benimsenmiştir. Her ne kadar trafiğe çıkan araçlardan farklı olsalar da endüstriyel lastiklerin de farklı düzenlemelere ve kurallara uyması gerekmektedir. Yeni tasarım trendleri sayesinde daha az yakıt tüketen, daha yüksek tutuş sağlayan ve operasyon verimliliğini arttıran endüstriyel lastikler piyasaya sürülmektedir.

Doğa Dostu Yaklaşım ve Sürdürülebilirlik

Lastik sektörünün karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüşümüdür. Lastik sektöründe yaşanan yeniliklerin en önemlisi ise doğa dostu yaklaşımı ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyen tasarım ve üretim süreçleridir. Günümüzde hem uzun kullanım ömrüne sahip hem de kullanım ömrünü tamamladıktan sonra geri dönüştürülebilen lastik tasarımları yapılıyor. Bu sayede ortaya çıkan endüstriyel lastik atıkları en az seviyeye indirilerek çevre ve insan sağlığı korunmaktadır.

Veriye Dayalı Endüstriyel Lastik Tasarımı

Her alanda olduğu gibi endüstriyel lastik sektöründe de veriye dayalı tasarım uygulamaları öne çıkıyor. Mevcut lastiklerden elde edilen veriler algoritmalarla birleştirilerek veriye dayalı tasarım uygulamaları öne çıkıyor. Teknolojiden güç alan bu yaklaşım, endüstriyel lastiklerin daha verimli, daha yüksek performanslı ve daha etkin olmasına yardımcı oluyor.

Nubes Otomotiv olarak Sri Lanka’da ürettirdiğimiz Nubes, Nubeco ve Noutorque marka lastiklerimizde mükemmel karışım hamura sahip, titreşim ve gürültüyü en aza indiren teknoloji kullanılmaktadır. Hindistan’da ürettirdiğimiz Raybar lastikleri, düşük yoğunluktaki uygulamalar için ekonomik, güçlü gövde yapısı ile ekonomik lastik sınıfının en iyisidir. Continantal ve Michelin ise tüm teknelojik yenilikleri ile sürdürülebilirlik ve mükemmel performansı hedeflemektedir.

Unutmayın, her türlü forklift lastik ihtiyacınız için Nubes Çözüm Merkezi danışmanlarımız her zaman yanınızda!

Markalar